-BUDAK: “TÜRK TURİZMİ 2017’YE İYİ BAŞLAMADI”

-CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN “EXPO ARAŞTIRILSIN” ÖNERGESİ
7 Şubat 2017
-BUDAK: “MALİYE BAKANI VARLIK FONU’NDA NEYE İMZA ATTIĞINDAN HABERSİZ”
8 Şubat 2017

-BUDAK: “TÜRK TURİZMİ 2017’YE İYİ BAŞLAMADI”

-“İSTANBUL TURİZMİ OCAK 2017’DE YÜZDE 19 GİBİ REKOR KAYIP YAŞADI. ANTALYA’DA YÜZDE 8 KAYIP VAR”

-“HÜKÜMET KENDİ AJANDASINI BIRAKIP TURİZME, TÜRKİYE’YE BAKMALI”

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Türk turizminin iki lokomotif şehri İstanbul ve Antalya’nın 2017 yılına iyi başlamadığını belirterek, “Ocak ayında geçen yıla göre İstanbul’da yüzde 19, Antalya’da yüzde 8 kayıp var. 2017 için de olumlu sinyaller gelmiyor. Turizm ve bağlantılı sektörleri yoğun bakımda. Hükümet acilen kendi ajandasını bırakıp, turizme, Türkiye’ye bakmalı” dedi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada Ocak 2017 turizm hareketliliğini değerlendirdi. Turizmde İstanbul’da 2017 Ocak ayında rekor bir kayıp ortaya çıktığını kaydeden Budak, “Son 5 yılda İstanbul turizmi Ocak ayını ilk kez kayıpla kapattı. Geçen yıla göre yüzde 19.2’lik kayıp var. Geçen yıl İstanbul’a Ocak ayında 692 bin 172 turist gelirken, bu yıl 559 bin 372 turist gelmiş. Antalya da kayıp yıl olan 2016’nın altında kaldı ve geçen yıla göre Ocak ayında yüzde 8 kayıp yaşadı. Türkiye turizmi ne yazık ki 2017’ye iyi başlayamadı. İki lokomotif il İstanbul ve Antalya’da kayıplar var. Düşük sezondaki bu kayıplar önemli değil ancak ilerleyen dönem için de olumlu sinyaller gelmiyor” dedi.

DÜĞÜN DERNEK AJANDASI

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı turizm kampanyalarının, sorunu çözmekten uzak ve gerçekçi olmadığını kaydeden Budak, şöyle devam etti:

    “Turizm sektörü 2 yıldır daralıyor. Geçen yıl 11 milyon turist, 9.5 milyar dolar düzeyinde kayıp oluştu. Kapadokya, Muğla, İzmir, Antalya, İstanbul gibi turizm merkezlerindeki binlerce turizm çalışanı işsiz kaldı, binlerce esnaf kepenk indirdi. Turizm sektörü ve bağlantılı sektörler yoğun bakımda. Ama Hükümetten bir ses yok. Sektörle ilgili, çalışanlarla ilgili, esnafla ilgili hiçbir adım yok. Cumhurbaşkanı çare olarak yurtdışındaki vatandaşları gösteriyor. ‘Gelin nişanınızı, sünnet düğününüzü Türkiye’de yapın’ diyor. Düğün dernek ile ‘komşunu da al gel’ denilerek, turizmin yaşadığı darboğaz aşılamaz. Hükümeti uyarmak istiyorum. Turizm sektörünün 30 yılda özveriyle oluşturduğu birikimleri risk altındadır. Bir an önce turizm tüm yönleriyle gündeme alınmalıdır. Hükümet kendi ajandasını bırakıp, turizme, Türkiye’ye bakmalıdır. OHAL ve başkanlık dayatması, demokrasi ve hukukun rafa kaldırılması, turizme de Türkiye’ye de kaybettiriyor.”

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir